20
decembrieCine are șanse să își găsească de muncă în 2022?
Care vor fi criterii pe baza cărora companiile vor face angajări în 2022? O întrebare la care răspunsurile managerilor vin să confirme o tendință tot mai accentuată în piața de resurse umane – pregătirea este esențială.
47% dintre managerii chestionați într-un barometru privind piața muncii, lansat recent de o companie specializată, au indicat pregătirea profesională drept principal criteriu de angajare. 39% au bifat experiența candidaților, 27% sunt interesați de salariul cerut, restul răspunsurilor fiind cu referire la diverse alte aspecte, de la disponibilitatea la program prelungit, munca de acasă, transport etc.
,,Tot mai multe companii caută oameni cu experiență și sunt dispuse să plătească salarii pe măsură pentru a-și asigura angajați cu o pregătire profesională solidă. Vremea celor școliți la locul de muncă a trecut, iar firmele, confruntate cu provocări economice tot mai puternice, caută să-și asigure o forță de muncă capabilă să gestioneze orice situație’’, arată concluziile barometrului.
În aceste condiții, pentru cei care vor să se angajeze în perioada următoare, devine esențial să se specializeze, să urmeze cursuri de pregătire, să își extindă expertiza.
,,Digitalizarea accelerată de criza COVID a schimbat mult economia românească, piața muncii în general. Tot mai multe companii sunt dispuse să lucreze remote, să își optimizeze schemele de personal astfel încât cursa pentru un loc de muncă bine plătit va fi din ce în ce mai strânsă. Vestea bună este că, în pachetele de angajare au reînceput să apară și cursurile de specializare continuă’’, afirmă experții Digital HR.
Studiu:Absolvirea scolii nu este suficienta in gasirea unui loc de munca
Potrivit datelor de la Eurostat, numai 1,6% dintre angajatii din Romania au urmat forme de formare profesionala, in 2020.
Spre comparatie, in Suedia, procentul este de 37%, in Elvetia de 39,4%, iar media Uniunii Europene este de 14,8%. In Bulgaria, procentul angajatilor care au urmat cursuri de pregatire a fost de 2,3%, in Polonia de 7,7%, iar in Ungaria de 7,3%.
O alta statistica arata ca nici macar atunci cand au nevoie de un loc de munca, romanii nu se grabesc sa urmeze cursuri de formare profesionala. Numai 3,4% dintre someri au urmat forme de pregatire profesionala, un nivel similar cu cel din Ungaria(3,4%), dar cu mult sub cel din Polonia (8,2%). Spre comparatie, 57,5% dintre suedezi s-au pregatit, in 2019, pentru a-si gasi un loc de munca. Media UE este de 14,8%.
Vrei un loc de muncă pentru viitor?
Ai peste 25 de ani și îți e teamă că, în viitor, ai putea rămâne fără locul de muncă? Ești nemulțumit de salariul pe care îl câștigi acum și vrei să faci pasul spre un nou job? Timpul nu e pierdut pentru a te specializa într-o nouă meserie. O soluție optima este să te înscrii la cursurile Digital HR, de unde vei învăța cum poți să câștigi mai bine dintr-un job cu potențial.
Platforma Digital HR este dezvoltată de patru companii cu mare experiență în domeniul economic.
Înscriindu-te pe platformă, vei avea acces la o serie de cursuri gratuite, despre Securitate Cibernetică Industrială, Tranziția la Industry 4.0, Dezvoltarea digitală a Produselor, Fabricația digitală a Produselor, Marketing, Vânzări, Finanțarea Afacerii și Elaborarea planului de afaceri.
Programul de formare profesională îi vizează, în principal, pe angajații cu un nivel scăzut de
calificare şi persoanele cu vârsta de peste 40 ani, din toate regiunile mai puțin dezvoltate (Centru, Sud-Est, Sud Muntenia, Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia).
Pot participa angajați, inclusiv persoane fizice autorizate și întreprinderi individuale în domeniul producției industriale/non-industriale sau PFA/ÎI /IF din domeniul agricol/non-agricol.
Un alt criteriu important este să nu mai fi participat la un curs cu aceeași tematică, cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Ca să participi, trebuie să îți alegi cursul dorit și să soliciți înscrierea, completând formularul de pe site. Trebuie să ții cont de faptul că locurile sunt limitate și că admiterea se va face în ordinea înscrierii.
Odată înscris la curs, vei primi toate detaliile de participare și vei putea începe să înveți online cum să te pregătești pentru viitor. Cursurile Digital HR beneficiază de o metodă de e-learning de ultimă oră, cu exemple concrete, cursuri video și evaluare digitală, cu informații ușor de asimilat.
Mai mult, poți să parcurgi cursul în ritmul și timpul tău disponibil. În plus, vei putea interacționa cu experții pentru a avea o experiență de învățare cât mai bună. Altfel spus, le vei putea pune întrebări, vei afla cum să îți exploatezi experiența etc.
,,Ce vom face concret? Te consiliem în carieră: evaluăm personalitatea, nivelul de dezvoltare a abilităților și încrederii în sine, stabilim împreună un plan individual de formare profesională pentru creșterea nivelului de competente și a unui traseu de dezvoltare a carierei- online. La finalul celor 4 sau 6 ore de învățare vei putea să-ți testezi cunoștințele/ tot online/ și diploma de absolvire te califica pentru noi orizonturi’’, afirmă organizatorii.
Comentarii