header-guvernul-romaniei

PROGRAMUL EDUCATIE SI OCUPARE

Program finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României

header-uniunea-europeana
Căutarea globală nu este permisă
Salt la conţinutul principal

Postare pe blog de către Robert Pascale

Anul 2022. Miza pe automatizare generează o cerere semnificativă de locuri muncă

Anul 2022. Miza pe automatizare generează o cerere semnificativă de locuri muncă

Munca de acasă, robotizarea și platformele software integrate vor duce la dispariția, în linii mari, a activităților umane repetitive. Potrivit experților de la Digital HR, anul 2022 va aduce o cerere tot mai mare de locuri de muncă specializate.

 

Potrivit estimărilor McKinsey Global Institute (MCI), la nivel mondial, între 400 și 800 de milioane de locuri de muncă vor fi pierdute din cauza automatizării până în 2030.

 

Doar cinci la sută din ocupațiile actuale vor fi automatizate. În plus, vor fi create noi locuri de muncă în domeniile cerute de noua industrie mondială, de Indusry 4.0.

 

,,Anul 2022 va
reprezenta anul în care cine se va specializa în meserii specializate  va avea de câștigat. În următorii ani, Industry 4.0, a patra revoluție industrială, va schimba modul în care se derulează afacerile, modul în care se desfășoară producția, factorul uman urmând să capete un rol din ce in ce mai redus în producție și servicii. Faptul că vor dispărea multe dintre joburile birocratice din ziua de azi nu înseamnă că oamenii vor avea mai puține locuri de muncă la dispoziție. Au început și vor continua să se dezvolte meserii tot mai specializate, în domenii care țin, în principal, de dezvoltare și inovație, de suport și servicii, alături de cele de vânzări, marketing și promovare’’, spun specialiștii Digital HR.

 

Experții
Digital HR susțin că, până în 2030, robotizarea și platformele software integrate vor duce la dispariția, în linii mari, a activităților umane repetitive, precum cele din agricultură, asamblarea industrială, confecții și alte industrii. De asemenea, vor dispărea mare parte din joburile asociate cu gestiunea contractelor, contabilitate, activități profesionale din administrația publică și companii.

,,Marea provocare, pentru angajatori, guverne și populație, este că multe dintre locurile de muncă viitoare nu au fost încă definite, unele nici măcar nu au fost inventate. Singura certitudine este că lucrătorii de mâine vor trebui să aibă abilități tehnice și competențe digitale, completate de o flexibilitate în gândire, pricepere în rezolvarea problemelor’’, arată specialiștii.

 

,,Deși multe dintre job-urile care astăzi există vor fi automatizate până în 2030, acest lucru nu trebuie să ne sperie. Schimbările, de cele mai multe ori înseamnă progres și trebuie sa le acceptăm și să ne adaptăm. Să urmezi un curs online de pregătire, în timpul liber, după programul tău, reprezintă o soluție care, în viitor, poate să îți ofere o alternativă la jobul actual, o soluție mai bine plătită. Trebuie doar să îți dorești să te specializezi în mai multe domenii,
să înveți să fii flexibil, să te adaptezi schimbăriilor prin care trece societatea’’, experții.

 

Economia, în
2030, va fi conectată la tehnologie, la internetul 6G, la serviciile cloud. Asta va însemna că angajații vor trebui să știe să folosească calculatorul, aplicațiile de lucru, să efectueze diferite operațiuni folosindu-se de inteligența artificială.

Economia digitală ar putea reprezenta, în 2030, cel puțin 20 % din PIB, cu un plus de aproximativ 50 de miliarde de euro la Produsul Intern Brut.

Platforma Digital HR este dezvoltată de patru companii cu mare experiență în domeniul
economic. Cursurile de pregătire în sunt gratuite, pentru că beneficiază de finanțare europeană, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Pe platformă sunt oferite o serie de cursuri gratuite, despre Securitate Cibernetică
Industrială, Tranziția la Industry 4.0, Dezvoltarea digitală a Produselor, Fabricația digitală a Produselor, Marketing, Vânzări, Finanțarea Afacerii și Elaborarea planului de afaceri.

În programul finanțat de Uniunea Europeană, vor fi pregătiți un număr de 652 de angajați. Dacă vrei să fi printre ei, intră acum pe www.digitalhr.ro.

 

Proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României


  • Distribuie

Comentarii


  

Proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

ue
guvern
instrumente

Proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.